torsdag 22 november 2012

Nötbröd



Det här är nog mitt favoritbröd just nu! Massa fibrer och mineraler och endast 5 gram kolhydrater per skiva!

En limpa/ ca 23 skivor:

  • ·  3 dl hela linfrön
  • ·      3 dl sesamfrön
  • ·      2 tsk bakpulver
  • ·      1-2 tsk salt (gillar du salt, ta 2)
  • ·      2 msk fiberhusk (finns i hälsokost-butiker)
  • ·      1 msk brödkryddor
  • ·      2 dl hackade mandlar
  • ·      1 dl pumpafrön
  • ·      1 dl finhackade osaltade cashewnötter
  • ·      250g lättkesella
  • ·      6 ägg

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Blanda alla torra ingredienser. 
  3. Rör sedan i kesella och ägg. 
  4. Blöt ett bakplåtspapper och tryck ned det så att det passar i en avlång brödform 
  5. Häll i degen, smeta ut. 
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 80-90 minuter (kolla ytan!)


Kaloriinnehåll: 110 kcal/ skiva om man delar upp det i 23 skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar