Frukost är för mig dagens
godaste och viktigaste mål. ”Frukost som en drottning, lunch som en adelskvinna
och middag som en bondmora.” Jag försöker att alltid äta en balanserad frukost
med fokus på vitaminintag och en stor kopp kaffe. Jag försöker att gå upp i tid
för att hinna njuta av frukosten i lugn och ro, att ha en lugn stund på
morgonen, läsa tidningen och inte stressa i sig en macka med sylt är för mig
äkta vardags-hälsa.
För
en person:
- · 1-2 ägg
- · 2 dl naturell Yoghurt
- · 0,5 msk solroskärnor
- · 0,5 msk pumpafrön
- · 0,5 msk krossade linfrön
- · 0,5 msk psyliumfrön
- · 1 dl osockrade hallon
- · Kanel
- · Stor kopp kaffe
Koka ägg; 4 min- löst, 5-6 min-
medium och +7 min- hårt. Jag älskar mina medium med lite örtsalt på toppen. Om
dem är för lösa rinner oftast hälften ned över tidningen.
Häll upp yoghurten i favoritskålen
och strö över alla fröer. Är du riktigt hungrig kan du även tillsätta en näve
mandlar. Toppa med bär och kanel!
Kaloriinnehåll: Med två ägg innehåller denna frukost 408 kcal. Vad betyder egentligen kalori förresten? Med en kcal menas den mängd värme som går åt för att höja temperaturen på 1 liter 15-gradigt vatten, med en grad!
Låter både gott och nyttigt! Kanel är ju en perfekt smaksättare i musli.
SvaraRaderaJa jag har kanel på allt, i filen, på gröten och tom i köttfärssåsen!
Radera